| Mogyorós csirkemell (japán recept) receptHúsételek Hozzávalók: -50dkg csirkemell -15dkg mogyoró (sótlan) -2 ek. olaj -0,5 dl szójaszósz -2 nagy fej vöröshagyma -1 ek narancsdzsem -őrölt fehér bors Elkészítés: Megtisztított , finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kiujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel. Tanácsok: Nálunk ma ez volt a vacsora. Pedig a családom nagyon kedveli a hagyomásnyos ízkete, mégis ez, nagy sikert aratott. Én sötét szójaszósszal csináltam, de ennél a receptnél szerintem lehet világosat is használni. Én ma vadrizses riszt készítettem mellé.:) Ne sózzuk(húst se!), a szójaszósz sós, meg az édeskés ízű ételhez nem is illene. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |