Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós csirke narancsos kuszkusszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
olivaolaj
2 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, fahéj, gyömbér, őrölt kömény, fél citrom leve

Kuszkuszhoz frissen facsart narancslé, mazsola

Elkészítés:
A lilahagymát előpirítom egy kicsit és beledobom a csíkokra vágott csirkemellet. Sózom borsozom. Amikor elkezd sülni hozzádobom a többi fűszert is ízlés szerint. Friss gyömbért reszelek bele. Amikor már majdnem kész a hús beleteszem a zúzott fokhagymát is. Felöntöm szójaszósszal és egy fél citrom levével. A legvégén beleteszem az előzetesen ledarált mogyorót és még egy kicsit sütöm.

Narancsos kuszkusz:

A kuszkuszhoz mindig pontosan a duplája folyadék szükséges. A narancsos kuszkuszt úgy készítem, hogy facsarok 1-2 db narancsot és még kiegészítem vízzel, mondjuk ha egy bögrényi kuszkuszt készítek akkor ahhoz két bögrényi narancsleves víz kell.
A narancsos vízet a mazsolával együtt forralom fel, majd amikor lobog beleöntöm a kuszkuszt. Lekapcsolom a tűzhelyet, és letakarom. Pár perc alatt kész.

A végén összekeverem a kuszkuszt a mogyorós csirkével.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kíwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almába töltött csirkemell » Colában sült csirkeszárny » Narancsos holdacska » Avokádós csirkesaláta
» Zöldséges csirkepite » Csirkés tésztasaláta » Rokfortos csirkecsíkok » Baconos rakott csirke
» Csirkemelles tészta wokban » Csirkecomb kertészné módra » Tokaji csirkemell » Almás csirkemell.
» Karfiolos csirkemell » Kapros csirkeraguleves » Libanoni csirkeszárny » Rizses-zöldséges csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.