Tutireceptek.hu fejléc

Moczart csokoládés krémlikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 tábla (10 dkg) Milka tejcsokoládé
2 dl natur habtejszín
2 dl konyak
6 púpos evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
1 mandula aroma
1 púpos evőkanál keserű kakaópor
1 dl tej

Elkészítés:
A Milka csokoládét darabokra tördelve mikróban felolvasztjuk.
A tejet felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, kihűtjük.
A tojássárgákat a porcukorral és vaníliáscukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűtött kakaós tejet, a mandula aromát, az olvasztott csokoládét és lassan belecsurgatjuk a tejszínt, végül kis adagokban a konyakot.

Csavaros tetejű üvegben tároljuk, - jégkockával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baileys krémlikőr » Csokoládés muffin » Chilis-csokoládés torta » Csokoládés keksz
» Csokoládés sajttorta » Csokoládés diókocka » Csokoládés Trüffel torta » Omlós csokoládés falatkák
» Bécsi csokoládés kávé » Csokoládés diótorta 2 » Csokolades puszedli » Mogyorókrémlikőr
» Gyömbéres-csokoládés keksz » Csokoládés tekercs új » Krémes-csokoládés muffin » Mentás csokoládészelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.