| Mini isler receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Eszközigény: keverőtál, nyújtófa, (nyújtódeszka), sütőpapír, kiszúró forma (vagy egy feles pohár), kis lábas A süteményhez: 25 dkg liszt 2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 15 dkg porcukor (kristálycukor nem jó!) 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 1 csipet só 2-3 evőkanál Dr. Oetker Rum Aroma 1 tojás 12 dkg Rama (fél kocka) ízlés szerint lekvár a töltelékhez kb. 8 dkg étcsokoládé a bevonáshoz Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük). A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük és a 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt a sütemény, a felét megkenjük lekvárral a másik felét pedig "ráragasztjuk". Ha nagyon sűrű a lekvár egy tálban kis vízzel simára keverjük. A csokit gőz felett egy evőkanál vízzel simára keverjük, belemártogatjuk az islerkéket. Ha mindegyikkel megvagyunk, hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megdermedjen A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |