| Az én Islerem receptSütemények, édességek Hozzávalók: Fél kg liszt 1 kocka ráma margarin 25 dkg porcukor 4-5 tojás sárgája Őrölt fahéj ízlés szerint Kajszi lekvár Ét és tej tortabevonó kevés étolaj Színes tortadara Elkészítés: A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot és a fahéjat. A tojás sárgákkal összegyúrjuk. Könnyen nyújtható, de ne lágy legyen. Linzer vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk tetszőleges formákkal és előmelegített sütőbe aranybarnára sütjük. Ha kihűlt 1-1 db-ot a lekvárral összeragasszuk. Másnap szoktam bevonni csokival, addigra jól összeragad, nem csúszik szét. Gőz felett olvasztok fel egy tábla tej és egy fél tábla ét csokit. ha felolvadt egészen akkor kevés étolajat keverek hozzá. A csokit folyamatosan a gőz felett hagyom, de nem a tűzön. Egyenként mártogatom bele a sütiket és mindjárt megszórom a tortadarával. Ez elhagyható, nem mindenki szereti, de mutatós. Tanácsok: 5,5 cm-es pogácsa szaggatóval szoktam szaggatni. Egy teáskanál lekvárral ragasztom össze őket az aljuknál fogva. Tortadarán kívül bármilyen ehető gyönggyel stb lehet díszíteni. A receptet beküldte: Cserebogár8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |