Tutireceptek.hu fejléc

Az én Islerem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Fél kg liszt
1 kocka ráma margarin
25 dkg porcukor
4-5 tojás sárgája
Őrölt fahéj ízlés szerint
Kajszi lekvár
Ét és tej tortabevonó
kevés étolaj
Színes tortadara

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot és a fahéjat.
A tojás sárgákkal összegyúrjuk.
Könnyen nyújtható, de ne lágy legyen.
Linzer vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk tetszőleges formákkal és előmelegített sütőbe aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt 1-1 db-ot a lekvárral összeragasszuk.
Másnap szoktam bevonni csokival, addigra jól összeragad, nem csúszik szét.
Gőz felett olvasztok fel egy tábla tej és egy fél tábla ét csokit. ha felolvadt egészen akkor kevés étolajat keverek hozzá.
A csokit folyamatosan a gőz felett hagyom, de nem a tűzön.
Egyenként mártogatom bele a sütiket és mindjárt megszórom a tortadarával.
Ez elhagyható, nem mindenki szereti, de mutatós.

Tanácsok:
5,5 cm-es pogácsa szaggatóval szoktam szaggatni.
Egy teáskanál lekvárral ragasztom össze őket az aljuknál fogva.
Tortadarán kívül bármilyen ehető gyönggyel stb lehet díszíteni.


A receptet beküldte: Cserebogár8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Islerem » Burgonyás mézes szelet » Különleges keksztekercs » Linzer tészta
» Csokis mentás jégtorta » Mandarinos-túrós muffin » Rumos torta » Túrós diéta-álom
» Túrós, kakaós csiga » Diétás túrókrém » Habkönnyű mákos » Mézes tejszelet
» Beigli sokadik » Mákos-citromos sütemény » Kávékrémes piskótatekercs » Shrek süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.