| Milánói sertésborda sok sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet rövidkaraj (csont nélkül) 1 tojás + 2 evőkanál tej - felverve zsemlemorzsa liszt só őrölt bors olaj a sütéshez 4 szelet citromkarika Valamint: 30-35 dkg makaróni vagy spagetti 1 doboz (150 g) sűrített paradicsom 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva 1 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva 25 dkg csiperke gomba - vékonyan szeletelve 10 dkg sonka - csíkozva 2-3 evőkanál olívaolaj 1 bő teáskanál bazsalikom 1 szűk teáskanál oreganó 1 szűk teáskanál őrölt feketebors 2 teáskanál cukor 2 dl víz A tészta tetejére: olasz jellegű reszelt sajt Elkészítés: A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, felöntöm vízzel és a többi fűszerrel ízesítem. Lassan, takarékon főzöm kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban. A karajszeleteket klopfolom, széleit pár helyen bemetszem, sózom, enyhén borsozom, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütöm, melegen tartom. Amíg a húst sütöm, a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm, és a mártással összeforgatom. Tálalásnál a tészta mellé teszem a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintem sajttal, a húshoz citromot kínálok. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |