Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-tejszínes-csokoládés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
8 db tojás
7 ek cukor
1 ek méz
8 ek liszt
1 tk sütőpor
2,5 ek kakaópor

A krémhez:
6 dl tejszín
2-3 ek méz
1 cs (10 g-os) zselatin

A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1,5 ek étolaj

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát.
Előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.)
A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni.
A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. A zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük.
A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra.
A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Ankara


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zselatinos epres szelet » Mézesszelet » Capuccinós szelet » Finom szelet
» Babaszelet » Egyszerű mandulás szelet » Hinduling szelet » Hideg Kutya(Csokis szelet)
» Regina-szelet » Amaretti szelet » Bounty szelet2 » Florentin szelet
» Fokhagymás szelet » Ribizlis szelet » Kiwi szelet » Hannover szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.