| Mézes-tejszínes-csokoládés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 8 db tojás 7 ek cukor 1 ek méz 8 ek liszt 1 tk sütőpor 2,5 ek kakaópor A krémhez: 6 dl tejszín 2-3 ek méz 1 cs (10 g-os) zselatin A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé 1,5 ek étolaj Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát. Előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.) A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. A zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük. Tanácsok: sütési hőfok: 180 °C sütési mód: hőlégkeveréses Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Ankara Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |