| Mézes mandulával töltött őszibarack receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 8 db nagyobb méretű nem túl érett őszibarack 10 dkg manduladara 5 dkg mazsola 2 evőkanál méz 4 dkg vaj 4 evőkanál ecet porcukor tejszínhab 1/2 db citrom leve Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk, pici darabokra vagdaljuk, összekeverjük darált mandulával, mézzel. 1 liter vizet felforralunk 4 evőkanál ecettel, 1-2 pillanatra beledobjuk a barackokat, majd szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, lehúzzuk héját, kettévesszük és eltávolítjuk belőlük a magot, szalvétán leszárítjuk, citromlével bespricceljük, nehogy megbarnuljon. Egy jénai tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, egymás mellé lerakjuk a gyümölcsöket, magházukat megtöltjük a mézes keverékkel, mindegyik közepére borsónyi vajat teszünk és porcukorral meghintve szép rózsaszínűre sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |