| Mézes fügés, szárított sonkás crostata receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre: A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz A töltelékhez: 8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű Elkészítés: A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra, majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a hűtőbe. Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb. 2 cm a tészta szélétől körben üresen. A fügéket negyedeljük, és a sajtra rakjuk, a sonkákat kisebb darabokra tépjük, és a fügék közé csinosan begyömöszöljük. A tészta szélét megkenjük tojással, és körbe felhajtogatjuk, a legvégén pedig rálocsoljuk a mézet, és a kakukkfűágat rárakjuk. Kívül is körbekenjük tojással a kis csomagunkat. 190C-ra előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük, ez kb 35-40 perc. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |