| Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg vegyas aszalt gyümölcs 40 dkg füstölt oldalas 1 evőkanál cukor 1 egész fahéj 1 citrom leve 1 evőkanál liszt Elkészítés: A gyümölcsöt egy éjszakára vízbe áztatjuk. A füstölt húst,annyi vízben,amennyi ellepi, kb.45 percig főzzük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, a citromlevet,fahéjat,cukrot, és puhára főzzük. Ha megfőtt,a húst kivesszük,felszeletelve tálra tesszük, és a gyümölccsel körberakjuk. A lisztet egy kis hideg vízzel elkeverjük,a húslébe habarjuk,egyszer felforraljuk, s a húsra öntjük. Tanácsok: Sziléziában az a szólás járja: Nem élt hiába,aki megkóstolta! Ünnepi asztalon kínálják. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |