Tutireceptek.hu fejléc

Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg vegyas aszalt gyümölcs
40 dkg füstölt oldalas
1 evőkanál cukor
1 egész fahéj
1 citrom leve
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A gyümölcsöt egy éjszakára vízbe áztatjuk.
A füstölt húst,annyi vízben,amennyi ellepi, kb.45 percig főzzük.
Hozzáadjuk a gyümölcsöt, a citromlevet,fahéjat,cukrot, és puhára főzzük.
Ha megfőtt,a húst kivesszük,felszeletelve tálra tesszük, és a gyümölccsel körberakjuk.
A lisztet egy kis hideg vízzel elkeverjük,a húslébe habarjuk,egyszer felforraljuk, s a húsra öntjük.

Tanácsok:
Sziléziában az a szólás járja: Nem élt hiába,aki megkóstolta!
Ünnepi asztalon kínálják.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mennyei banán » Mennyei csokitészta » Mennyei sajtos rudacskák » Szegények eledele
» Mennyei puncsos tekercs » Huszita harci eledel » Mennyei mézes krémes » Mennyei szelet
» Mennyei narancsos kuglóf » Mennyei almás » Inkák ősi eledele » Mennyei piskótatekercs
» Mennyei villámsüti » Mennyei fantázia ( finom ) » Mennyei kakaós csiga » Mennyei sali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.