| Meggyfelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is), 50 dkg túró, 2 db tojás sárgája, 4 db tojás fehérje, 2 evőkanál kanál cukor, 4 evőkanál mazsola 1 vaníliarúd, 1,25 dl tej, 1 teáskanál étkezési keményítő, csipetnyi só, porcukor. Elkészítés: A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben. A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk. A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük. Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát. A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |