| Vasutas receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0,5 kg liszt 0,5 kg kristálycukor fél citrom reszelt héja 15 dkg zsír 6 tojás 1 cs sütőpor 1 csésze tej (3 dl) 1 evőkanál kakaópor Elkészítés: A cukrot, a zsírt, a tojások sárgáját és a citrom háját kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet és habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Két részre osztjuk, egyik felébe kakaót teszünk. Kizsírozott-lisztezett tepsibe öntjük, előbb a sárga tésztát, majd a kakaósat. Fakanál nyelével finoman megkeverjük (hullámokat írunk le vele), hogy márványos legyen, és mint a piskótát, megsütjük. Ha finomabban akarjuk, tehetünk bele mazsolát, vagy magozott meggybefőttet is. Tetejét porcukorral szórjuk meg és rombusz alakúra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |