| Csíkos kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg finom liszt 2,5 dkg élesztő 2,4 dl tej 2 ek cukor 1 cs. vaníliás cukor 8 dkg vaj 1 tojás 2 ek kakaó Lekenéshez: - 2 ek tej+1 tk cukor Elkészítés: Az élesztőt 1 ek cukorral és kb. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Jól kidagasztjuk és 2 részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadunk még 2 ek kakaót és 1 ek tejet, majd jól összedolgozzuk és cipót formálunk. Megszórjuk mind két cipót (fehéret és barnát is) liszttel, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk és 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután mindkét cipót 3 egyforma részre osztjuk. Kinyújtunk egy fehér meg egy barna cipót, majd a fehérre rárakjuk a barna tésztát és újból kinyújtjuk. Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk 4-6 egyenlő cikkre vágjuk fel. Mivel a férjem azt mondta, hogy nagyobb kifliket szeretne ezért én csak 4 cikkre osztottam a kinyújtott tésztát és valóban jó nagyok lettek. :) Miután felvágtuk cikkekre, megkenjük mogyorókrémmel vagy bármilyen lekvárral (ki mivel szereti jobban), és a tészta szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formálunk és vajazott/sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Én úgy csináltam, hogy a tészta felénél a fehér részre kentem a krémet, majd kívül került a barna színű tészta, a többinél pedig a barna részre kentem a mogyorókrémet, így kívül lett fehér. 15 percet hagytam még pihenni, majd lekentem a cukros tejjel és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. Amikor kivettem a sütőből még egyszer lekentem a cukros tejjel, majd hűlni hagytam. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |