| Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg meggy (kimagozva) 20 dkg málna 20 dkg ribizli 5 dl almalé cukor (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj 2 dl habtejszín A díszítéshez: 2 dl habtejszín 1 evőkanál mák Elkészítés: 1. A meggyet kimagozzuk, megszórjuk cukorral, pár óráig állni hagyjuk (de érdemes már akár előző nap lecukrozni), majd lecsepegtetjük, és a felét félretesszük. 2. A maradék meggyhez hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, majd felöntjük az almalével, és leturmixoljuk. Leszűrjük, átpasszírozzuk egy szitán, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint megcukrozzuk (mézzel is ízesíthetjük), és megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a tejszínt, majd alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a félretett meggyet. Az egészet a hűtőbe tesszük, hogy tálalás előtt kellően lehűljön. 3. A mákot egy teflon serpenyőbe szórjuk, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük (amikor pattogni kezd, rögtön levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérba, nehogy megégjen). A habtejszínt kemény habbá verjük, és a mákkal együtt a leveshez kínáljuk. Tanácsok: Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |