Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg meggy (kimagozva)
20 dkg málna
20 dkg ribizli
5 dl almalé
cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
1 evőkanál mák

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk, megszórjuk cukorral, pár óráig állni hagyjuk (de érdemes már akár előző nap lecukrozni), majd lecsepegtetjük, és a felét félretesszük.

2. A maradék meggyhez hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, majd felöntjük az almalével, és leturmixoljuk. Leszűrjük, átpasszírozzuk egy szitán, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint megcukrozzuk (mézzel is ízesíthetjük), és megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a tejszínt, majd alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a félretett meggyet. Az egészet a hűtőbe tesszük, hogy tálalás előtt kellően lehűljön.

3. A mákot egy teflon serpenyőbe szórjuk, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük (amikor pattogni kezd, rögtön levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérba, nehogy megégjen). A habtejszínt kemény habbá verjük, és a mákkal együtt a leveshez kínáljuk.

Tanácsok:
Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyümölcsleves » Gyümölcsleves (nem főzős) » 10 perces gyümölcsleves » Pudingos gyümölcsleves
» Görög gyümölcsleves » Piros gyümölcsleves » Gyümölcsleves főzés nélkül » Villám gyümölcsleves
» Hideg vegyes gyümölcsleves » Erdei gyümölcsleves » Gyümölcsleves - télen » Gyümölcsleves Lajos módra
» Frissítő gyümölcsleves » Vegyes gyümölcsleves » Gyümölcsleves » Részeges gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.