| Medvetalp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt 30 dkg cukor 6 dkg darált dió 3 tojás 20 dkg vaj eper-, málna- vagy ribizlilekvár 6 tojásfehérje 20 dkg durvára vagdalt dió 5 dkg reszelt csokoládé Elkészítés: A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral. Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött addig főzzük, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütőben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |