| Gumimacik saját kezűleg receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 liter víz 2 csomag zselatin 1 evőkanál folyékony édesítő citromlé cukrozatlan „finomságok”, vagyis aszalt gyümölcsök Elkészítés: Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzhelyről, a zselatint és az aszalt gyümölcsöt addig keverjük habverővel, amíg minden szépen feloldódik benne. Édesítővel és esetleg citromlével ízesítjük. Az ételt kb. egy centiméter magasan egy edénybe vagy gyümölcshéjba öntjük és a hűtőben hagyjuk kihűlni (8-12 óra). Az eltelt idő után az edényt meleg vízbe mártjuk, amelytől az édesség elválik a tányér falától. Azt egy deszkára tesszük és hasábokra vagy kockákra vágjuk és utána is a hűtőben tároljuk. Ha azt szeretnénk, hogy keményebb legyen a gumicukor, akkor több zselatinnal kell elkészíteni. Tanácsok: Cukorbeteg gyerekek is bátran fogyaszthatják! A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |