Tutireceptek.hu fejléc

Gumimacik saját kezűleg recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 liter víz
2 csomag zselatin
1 evőkanál folyékony édesítő
citromlé
cukrozatlan „finomságok”, vagyis aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzhelyről, a zselatint és az aszalt gyümölcsöt addig keverjük habverővel, amíg minden szépen feloldódik benne. Édesítővel és esetleg citromlével ízesítjük. Az ételt kb. egy centiméter magasan egy edénybe vagy gyümölcshéjba öntjük és a hűtőben hagyjuk kihűlni (8-12 óra). Az eltelt idő után az edényt meleg vízbe mártjuk, amelytől az édesség elválik a tányér falától. Azt egy deszkára tesszük és hasábokra vagy kockákra vágjuk és utána is a hűtőben tároljuk. Ha azt szeretnénk, hogy keményebb legyen a gumicukor, akkor több zselatinnal kell elkészíteni.

Tanácsok:
Cukorbeteg gyerekek is bátran fogyaszthatják!


A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saját muszaka » Túrótorta-saját recept » Saját tojáskrémem » Madártej (saját recept)
» Sportszelet /saját recept/ » Saját szendvicskrémem » Saját "recept" édesség » Májgombóc-saját recept
» Csokitorta saját levében » Sárgabarackos saját » Saját kreálmány » Olasz kaja (saját)
» Saját recept » Gumimacik tortája » Kókuszgolyó saját » Körözött saját túróból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.