| Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg gomba 20 dkg túró 5 dkg sajtkrém 1 csípet só 1 csipet őrölt bors 1 csokor medvehagyma levél 5 dkg gépsonka 10 dkg reszelt sajt 2 ek étolaj Elkészítés: A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük. A fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apróra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Meghintjük kevés reszelt sajttal. A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 10 percig, sütjük majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |