| Medvehagymás-sonkás lasagne receptTésztafélék Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta kb. 1 liter tej 15-20 dkg liszt őrölt szerecsendió pizzakrém só 40 dkg sajt medvehagyma 30 dkg gépsonka Elkészítés: A vajból, lisztből és tejből besamelt készítek. Szerecsendióval, sóval és pizzakrémmel ízesítem. Ha van itthon (piros) pesto, akkor az is nagyon finom bele. Egy tepsit kikenek a besamelmártással, ráhelyezek egy réteg tésztát. Kezdem a rétegezést: mártás, gépsonka, apróra vágott medvehagyma, reszelt sajt. Erre ismét tészta, mártás, sonka, medvehagyma és sajt kerül, addig rétegezem, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerül besamellel megkenve, reszelt sajttal megszórva. Sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul. Tanácsok: Soha nem szoktam a mennyiségeket mérni, az a lényeg, hogy a mártást ne sajnáljuk, mert attól puhul meg a tészta A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |