| Medvehagymás sajtkrémes muffin receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt 6 g sütőpor 1 tk. só 1 csipet eritrit 150 g tejföl (12%-os) 10 dkg tejszínes sajtkrém 2 db tojás 2 ek. olívaolaj 100 ml zsírszegény tej 1 csokor medvehagyma Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk az erititet, a tejfölt, a sajtkrémet, a 2 egész tojást és az olajat. Alaposan átkeverjük, és a tejjel hígítjuk. A tésztának majdnem folyósnak kell lennie, ettől lesz finom omlós a muffin tészta. Úgy keverjük át az egész masszát, hogy keletkezzenek benne légbuborékok is. A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk és finomra aprítjuk. Belekeverjük a masszába. Szilikon muffin formába egy púpozott evőkanálnyi masszát teszünk és előmelegített sütőben 200 C fokon, alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |