Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás töltött pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell,
10 dkg gomba,
2 tojás,
2 szikkadt zsemle,
2 dkg vaj,
mazsola,
5 dkg mandula,
só,
fehér bors,
tej,
1 leveskocka.

Elkészítés:
A pulykamellből 4 szeletet vágunk és vékonyra kiklopfoljuk. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kicsavarjuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a lehéjazott, negyedekre vágott mandulát, a 2 tojást, sót, fehér borsot és megkeverjük. Vajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a zsemlés masszát és jól összedolgozzuk, majd elosztjuk a pulykaszeleteken, melyeket összegöngyölünk és hústűvel megtűzünk. Vajon hirtelen megpirítjuk minden oldalát, majd felöntjük kevés levessel és lefedve puhára pároljuk. Kicsit pihentetjük, a hústűt kivesszük belőle, felszeleteljük.

Tanácsok:
Burgonyafánkkal, burgonyapürével és párolt aszalt szilvával tálalva nagyon finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Neszmélyi töltött hús » Hússal töltött gombafejek » Amerikai töltött csirke » Töltött tok
» Töltött lasagnetészta » Rizzsel töltött póréhagyma » Gombás - sajtos pulykamell » Gombával töltött krumpli
» Baranyai töltött szűz » Töltött húsos kifli » Reszelt túrós, mazsolás » Májkrémes töltött tojás
» Gombócos töltött káposzta » Töltött májas tojások » Szardellás töltött tojás » Rántott töltöttkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.