| Mazsolás töltött pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 10 dkg gomba, 2 tojás, 2 szikkadt zsemle, 2 dkg vaj, mazsola, 5 dkg mandula, só, fehér bors, tej, 1 leveskocka. Elkészítés: A pulykamellből 4 szeletet vágunk és vékonyra kiklopfoljuk. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kicsavarjuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a lehéjazott, negyedekre vágott mandulát, a 2 tojást, sót, fehér borsot és megkeverjük. Vajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a zsemlés masszát és jól összedolgozzuk, majd elosztjuk a pulykaszeleteken, melyeket összegöngyölünk és hústűvel megtűzünk. Vajon hirtelen megpirítjuk minden oldalát, majd felöntjük kevés levessel és lefedve puhára pároljuk. Kicsit pihentetjük, a hústűt kivesszük belőle, felszeleteljük. Tanácsok: Burgonyafánkkal, burgonyapürével és párolt aszalt szilvával tálalva nagyon finom. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |