| Könnyű epres piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 6 ek liszt 6 ek cukor 1/2 sütőpor 6 ek viz eper (mirelit(vagy konzerv) és friss is kell) tejszínhab por tej a habporhoz vaniliás cukor Elkészítés: A 6 tojásból tortaformában piskótát sütünk. Amig hűl, addig a konzerv /mirelit epret kevés vizzel néhány percig főzzük, majd izlés szerint cukorral elkeverjük úgy, hogy törjenek össze az eprek (nem nagyon).beletesszük a friss megmosott, darabolt epret is. A kihűlt piskótát vízszintesen három felé vágjuk. az alsó két lapot "tortaszeletekre" vágjuk, és kibélelünk vele egy gömbölyű aljú tálat a tetejéig. az eper levével jól meglocsoljuk, a felvert habbal elkevert epret beletesszük, az utolsó lapot meg egészben a tetejére helyezzük. nehezéket teszünk rá és a hűtőbe tesszük kb 2 órára. egyszerű, finom édesség. Tanácsok: a habot célszerű zselatinnal elkeverni, mert előfordult, hogy szétdőlt tálaláskor. a tálból kiöntjük, és szép is és finom is. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: petiandi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |