| Mazsolás csirke vagy pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: Csirke vagy pulykamell tej a hús áztatásához 10 dkg margarin (vagy vaj) 15-20 dkg gomba 10 dkg mazsola 2 dl száraz fehérbor 1-1,5 dl tejszín só őrölt bors Elkészítés: A húst vékonyan felszeleteljük,kissé kiverjük. Sós tejbe áztatjuk,és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a nedvességet leitatjuk a hússzeletekről,és margarinon (vajon) mindkét felét megsütjük. Tálba szedjük,melegen tartjuk. A visszamaradt margarinban megpároljuk a felszeletelt gombát.Sózzuk,borsozzuk,felöntjük a borral és a tejszínnel, beletesszük a jól megmosott mazsolát is. Addig forraljuk lassú tűzön,amíg a leve felére főtt.Ha kész,a húsokra öntjük a mártást,úgy tálaljuk. Tanácsok: Rizsköret illik hozzá. Ha nem megoldható a hús melegen tartása,akkor a tálalás előtt a mártásba tesszük a húst,és kicsi ideig együtt melegítjük. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |