Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás csirke vagy pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirke vagy pulykamell
tej a hús áztatásához
10 dkg margarin (vagy vaj)
15-20 dkg gomba
10 dkg mazsola
2 dl száraz fehérbor
1-1,5 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A húst vékonyan felszeleteljük,kissé kiverjük.
Sós tejbe áztatjuk,és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a nedvességet leitatjuk a hússzeletekről,és margarinon (vajon) mindkét felét megsütjük. Tálba szedjük,melegen tartjuk.
A visszamaradt margarinban megpároljuk a felszeletelt gombát.Sózzuk,borsozzuk,felöntjük a borral és a tejszínnel, beletesszük a jól megmosott mazsolát is.
Addig forraljuk lassú tűzön,amíg a leve felére főtt.Ha kész,a húsokra öntjük a mártást,úgy tálaljuk.

Tanácsok:
Rizsköret illik hozzá.

Ha nem megoldható a hús melegen tartása,akkor a tálalás előtt a mártásba tesszük a húst,és kicsi ideig együtt melegítjük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majoránnás csirkecombok » Joghurtos csirkemell » üvegebe ültetett csirke » Csirkepiláv
» Gyors currys csirke » Csirkés -Gombás batyu » Almás-sajtos rakott csirke » Colában sült csirkeszárny
» Szőlős csirke » Pulykamell sajtmártással » Rakott csirkepaprikás » Csirkemáj grillsütőben
» Csirkegolyó kijevi módon » Csirkemájas tarja. » Hagymás-mazsolás rizs » Sonkás csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.