Tutireceptek.hu fejléc

Mascarponekrém szederkalappal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához

6 db tojás
6 púpozott ek finomliszt
6 ek cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez

250 g mascarpone
2 db vanília (rúd)
2 dl növényi tejszín (pl Hulala)
2 ek cukor
1 lime-ból nyert limelé
200 g szeder (fekete)

Elkészítés:
A piskótát bekeverjük, kisütjük, amikor meghűlt, korongokat vágunk belőle.
A krémhez simára keverjük a mascarponét, belekaparjuk a 2 rúd vaníliát, cukrot és a lime levét.
A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.
A szedret felfőzzük a cukorral és a limelével.
Szőrszitán áttörjük, és sűrűre visszaforraljuk.
Gyűrűbe rakjuk a piskótát, majd a krémet, a végén a "szederlekvárt".
Zöld pisztáciával és vaníliás tejhabbal tálaljuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós mascarponekrém » Almás szelet » Kakaós kalács észt módra » Malakoff torta
» Narancsos rizs » Az én Islerem » Almás rakott kalács » Zebrakocka
» Gyümölcshabos torta » Mézeskalács.... » Kakaós szelet málnával » Angol keksz
» Pilóta szelet » Fonott kalács » Ananászos gyümölcskenyér » Házicsoki


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.