| Mascarponekrém szederkalappal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához 6 db tojás 6 púpozott ek finomliszt 6 ek cukor 1 csomag sütőpor 1 csipet só A krémhez 250 g mascarpone 2 db vanília (rúd) 2 dl növényi tejszín (pl Hulala) 2 ek cukor 1 lime-ból nyert limelé 200 g szeder (fekete) Elkészítés: A piskótát bekeverjük, kisütjük, amikor meghűlt, korongokat vágunk belőle. A krémhez simára keverjük a mascarponét, belekaparjuk a 2 rúd vaníliát, cukrot és a lime levét. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk. A szedret felfőzzük a cukorral és a limelével. Szőrszitán áttörjük, és sűrűre visszaforraljuk. Gyűrűbe rakjuk a piskótát, majd a krémet, a végén a "szederlekvárt". Zöld pisztáciával és vaníliás tejhabbal tálaljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |