| Mascarpone-eper fagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 50 dkg földieper 10 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 ek citromlé 50 dkg mascarpone sajt 125 ml tejszín Elkészítés: A gondosan megmosott, megtisztított földieprekbõl - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk. Tanácsok: Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtõben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |