| Mogyorófagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 3 dt tej 2 dl tejszín 10 dkg tisztított földimogyoró 10-12 dkg porcukor 1 egész tojás csipetnyi só Elkészítés: A mogyorót finomra daráljuk, és egy teflonserpenyõbe szórjuk. Folytonos keverés közben, kis lángon világosbarnára pirítjuk. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert hamar megéghet! Amíg hûl, a tejet a cukorral, a sóval és a tojással turmixgépben habosra keverjük, a tejszínbõl pedig kemény habot verünk. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a már kihûlt pirított mogyorót, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. Végül a fagylaltgép tartályába töltjük a fagylaltmasszát, és elõírás szerint megfagyasztjuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |