Tutireceptek.hu fejléc

Masala nan (indiai töltött kenyér) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
tészta:
3 csésze liszt,
5 t.k. sütőpor,
1 pohár joghurt,
4-6 t.k. olaj,
1 t.k. só ,
4 t.k. cukor,
1 dl tej,
vaj a kenéshez
3 csésze főtt burgonya
1/4 csésze vörös hagyma
1 t.k. fokhagyma zúzva
1 t.k. gyömbér
1 t.k. chili
1 t.k. só-veget-piros paprika
1 cs. zöldségzöld

Elkészítés:
A tésztát meg gyúrjuk és egy órán át hagyjuk dagadni, addig a tölteléket elkészítjük. A tésztából ököl nagyságú gombócokat formálunk és nagyon vékonyra 2-3 mm vastgságúra nyújtjuk, a közepébe rakjuk a tölteléket és a tetéjén összefogod a tésztát(batyut csinálsz) megfordítod és még nyújtasz rajta de csak annyit, hogy ne jöjjön ki a töltelék. Sűtőlemezre a batyus felével lefelé tedd és kend meg a tetejét vajjal aranybarnára sütöd (kb.:5 perc) és megfordítod a másik felét is vajazod. Közepes lángnál süsd.

Tanácsok:
A cukor helyett 30 csepp sütésálló édesítő.
Bonyolultnak tűnik de csak addig, még ki nem próbálod. Bármilyen körettel nagyon finom

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Krisztinika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsóval töltött karaj » Juhtúrós töltött burgonya » zsírkenyér » Almás kenyér
» Korpás házikenyér » Bundás kenyér rakva » Nyári töltött cukkíni » Töltött tok
» Töltött lepény (Olcsó) » Tökmagos kenyér » Csirkés töltött padlizsán » Bundáskenyér (máshogy)
» Ormánsági töltött káposzta » Húsvéti sonkás kenyér » Sonkás rakott kenyér » Húsvét utáni töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.