| Masala nan (indiai töltött kenyér) receptTésztafélék Hozzávalók: tészta: 3 csésze liszt, 5 t.k. sütőpor, 1 pohár joghurt, 4-6 t.k. olaj, 1 t.k. só , 4 t.k. cukor, 1 dl tej, vaj a kenéshez 3 csésze főtt burgonya 1/4 csésze vörös hagyma 1 t.k. fokhagyma zúzva 1 t.k. gyömbér 1 t.k. chili 1 t.k. só-veget-piros paprika 1 cs. zöldségzöld Elkészítés: A tésztát meg gyúrjuk és egy órán át hagyjuk dagadni, addig a tölteléket elkészítjük. A tésztából ököl nagyságú gombócokat formálunk és nagyon vékonyra 2-3 mm vastgságúra nyújtjuk, a közepébe rakjuk a tölteléket és a tetéjén összefogod a tésztát(batyut csinálsz) megfordítod és még nyújtasz rajta de csak annyit, hogy ne jöjjön ki a töltelék. Sűtőlemezre a batyus felével lefelé tedd és kend meg a tetejét vajjal aranybarnára sütöd (kb.:5 perc) és megfordítod a másik felét is vajazod. Közepes lángnál süsd. Tanácsok: A cukor helyett 30 csepp sütésálló édesítő. Bonyolultnak tűnik de csak addig, még ki nem próbálod. Bármilyen körettel nagyon finom Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Krisztinika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |