Tutireceptek.hu fejléc

Márton-napi libasült 2. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba
50 dkg alma,
4 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
0,5 liter tyúkhúsleves kockából,
só, bors,

Elkészítés:
A megtisztított libát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A megtisztított almát kockákra vágjuk, és a forró vajra téve megpároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, jól átforgatjuk, majd az így kapott tölteléket a liba hasüregébe kanalazzuk. Hústűvel megtűzzük, majd egy tepsibe téve kevés vizet öntünk alá, és forró sütőbe tolva, lefóliázva kb. 1 órán át sütjük. Közben időnként meglocsolgatjuk a húslevessel. Majd a libát egy tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokon 1 órát át pároljuk-sütjük. Közben a húslevessel gyakran meglocsoljuk. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük a libánkat. Párolt vöröskáposztával isteni!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márton-napi libasült » Badacsonyi libasült » Libasült vöröskáposztával » Ünnepi libasült
» Spontán csirke (gyors) » Spagetti gombás hússal » Tavaszi ragu zöldborsóval » Bakonyi rőzse
» Kólás csirke » Göngyölt pulykamell 2. » Galyasági lacipecsenye 2 » Friss kolbász bajor módra
» Lakodalmas ludaskása » Ropogós csirkeszárny » Erdélyi sertéstokány » Sertésborda mandarin módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.