| Márton-napi libasült 2. receptHúsételek Hozzávalók: 1 pecsenyeliba 50 dkg alma, 4 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 0,5 liter tyúkhúsleves kockából, só, bors, Elkészítés: A megtisztított libát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A megtisztított almát kockákra vágjuk, és a forró vajra téve megpároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, jól átforgatjuk, majd az így kapott tölteléket a liba hasüregébe kanalazzuk. Hústűvel megtűzzük, majd egy tepsibe téve kevés vizet öntünk alá, és forró sütőbe tolva, lefóliázva kb. 1 órán át sütjük. Közben időnként meglocsolgatjuk a húslevessel. Majd a libát egy tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokon 1 órát át pároljuk-sütjük. Közben a húslevessel gyakran meglocsoljuk. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük a libánkat. Párolt vöröskáposztával isteni! A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |