| Marhaszelet zöldségpörköltön receptHúsételek Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa 3 kis fej vöröshagyma 20 dkg kolozsvári szalonna 20 dkg gomba 3 gerezd fokhagyma 6 szelet, egyenként 10 dkg-os marhahús pirospaprika, oregánó, só, bors, gondolatnyi ecet, olaj (marhahúsleves) Elkészítés: A hagymát, a répát, a szalonnát 1 cm-es kockákra, a gombát, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hússzeletek szélét több helyen bevagdossuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a szalonnát, megfuttatjuk benne a hagymát, leöntjük egy gondolatnyi ecettel. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, fűszerezzük pirospaprikával, oregánóval, sóval, borssal, és az egészet rövid ideig együtt pirítjuk. A húst forró olajban mindkét oldalán hirtelen barnára sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, és puhára pároljuk; ha szükséges, marhahúslevessel felöntjük. (Ha nincs, víz is megteszi.) Tanácsok: Köretnek tarhonya, főtt tészta dukál; paleósoknak meg ami tetszik. :) A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |