| Marcipánmassza receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg fehérre tisztított mandula 50 dkg cukor 4-5 tojásfehérje Elkészítés: Biztosan van robotgéped vagy nagyobbfajta aprítód. Beleteszed a tartályba a hozzávalókat, így egyszerre. Beindítod a gépet, először zörög, mert töri a mandulát, aztán összeáll gombóccá. Amikor látod, hogy kész, kiveszed, részekre bontod és visszateszed a kisebb részeket és teszel hozzá kakaót vagy ételfestéket vagy bármit, ami szinezi. (Ha szinezni akarod, ha nem, maradhat natur színű is.) És ismét megkevered őket, de most már egyenként a gombócokat. Ez kevesebb ideig tart, mint ahogy leírtam és nagyon finom. Ebből a mennyiségből kb 1 kg lesz. Ugyanezt, ugyanígy meg lehet csinálni dióból is, az a dió/mar/cipán. (Diócipán.) Tanácsok: Ez tortabevonáshoz is megfelelő, és desszertnek is. Akkor a közepébe nyomsz egy szem meggyet, golyóvá formázod, majd keserű kakaóporba meghempergeted. Utána minyon vagy muffin papírban kínálod. Elkészítési idő: 10 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: nem sok gramm A receptet beküldte: Pusi12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |