| Maratoni lángos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő 2 dl tej pici cukorral felfuttatva, 2 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 dl víz, 1 evőkanál só, 1 egész tojás, 2 dl tejföl Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem és simára verem - kézzel kb. 1/2 óra. Nagyobb nylon zacskót belül kiolajozok, tálcára rakom és úgy teszem bele a tésztát. Hűtőbe rakom, kb. 2-3 óra múlva süthető ! Olajat forrósítok, a tésztából kitépek egy darabot és kézzel nyújtom, húzom - esetleg vizes, nedves kézzel -, majd a forró olajba teszem, mindkét oldalát pirosra sütöm. Tanácsok: A tészta egy hétig is eláll a hűtőben! Frissen süthető belőle annyi, amennyire éppen szükségünk van! A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |