| Manul féle szegényes burgonyaleves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 6 szem burgonya 2 szelet fél centi vastag kolozsvári szalonna 2-4 evőkanál liszt (ki mennyire sűrűn szereti) 2 teáskanál pirospaprika 1 kispohár tejföl só,füstölt leveskocka,ecet ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát megpucolom és felkockázom. A kolozsvári szalonnát vékonyan felszeletelem,zsírját kisütöm majd és kiszedem a szalonnákat.Két kanál liszttel rántást készítek,belerakom a pirospaprikát,felengedem annyi vízzel,hogy bőven ellepje a kockára vágott burgonyát.Sózom és beledobok 1-2 füstölt leveskockát ízlés szerint. Ha a burgonya megfőtt behabarom a levesemet ízlés szerinti sűrűségűre,a kolozsvári szalonnát belerakom,felforralom. Egy pici ecet kíséretében két karéj jófajta barnakenyérrel fogyasztom. Jó étvágyat! Tanácsok: A levesem állaga a főzelék és a húsleves között jó.A férjem ecet nélkül szereti én ecettel. Tápláló és egyszerü étel a húsmentes napokra! Jó étvágyat! A receptet beküldte: manul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |