| Mandulás csirkemell pikáns mártással receptHúsételek Hozzávalók: 4, egyenként 15 dkg-os csirkemell szelet 10 dkg felaprított mandula 2 teáskanálnyi őrölt mandula 1 evőkanál liszt 1 tojás 2 evőkanál akácméz 2 evőkanál ecet 3 evőkanál olaj só, bors Elkészítés: A felaprított mandulát 1 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tűzről. Az őrölt mandulát teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk. Előkészítünk 2 tálkát. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evőkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük a pirított mandulaszilánkokkal. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |