Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirkemell pikáns mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4, egyenként 15 dkg-os csirkemell szelet
10 dkg felaprított mandula
2 teáskanálnyi őrölt mandula
1 evőkanál liszt
1 tojás
2 evőkanál akácméz
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés:
A felaprított mandulát 1 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tűzről. Az őrölt mandulát teflonserpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
Előkészítünk 2 tálkát. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evőkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük a pirított mandulaszilánkokkal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szabolcsi csirkemell » Könnyű csirkemellcsíkok » Mélysütött mandulás csirke » Mandulás gyümölcssaláta
» Kelrolád gombamártással » Mustáros csirkemellek » Sült rakott csirkemell » Pikáns gyümölcssaláta
» Csirkemell tejmártásban » Vegyes hal bormártással » Tejszínes csirkemellfilé » Csokis-mandulás habcsók
» Pikáns gesztenyetorta » Pikáns burgonyafőzelék » Tejszínes csirkemell ragu » Mandulás-mazsolás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.