| Málnás trifle receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 3 dl tej - 2 ek porcukor - 3 dl tejszín - 1,5 ek. keményítő - 2 vaníliarúd - 4 ek. cukor - 2 tojássárgája - 30 dkg málna - 0,5 dl víz - 12 dkg babapiskóta Elkészítés: Krém: a tejet a keményítővel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot + a vaníliarudakat. Lassú tűzön /állandó keverés mellett/ felforraljuk, majd levesszük a gázról. A tojássárgákat habverővel fehéredésig verjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a forró tejes keveréket. Visszatesszük az egészet a tűzre, alacsony lángon állandó keverés mellett 2 percig tartjuk /nem forrhat fel!/. Levesszük--> megnedvesített sütőpapírral befedjük a felületét --> megvárjuk míg kihűl. A málna felét a porcukorral és a vízzel elturmixoljuk, majd hozzákeverjük az egész málnaszemeket és a gyümölcsös réteget kelyhekbe kanalazzuk. Tetejére tesszük a darabokra tördelt piskótát. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük, majd elosztjuk a kelyhekben. Legalább egy órát kell a hűtőben hagyni. Tanácsok: Lehet díszíteni csokoládéval. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |