Tutireceptek.hu fejléc

Csokis fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
só,
1,5 dl víz,
4 tojás.

A mártáshoz:
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
1 kiskanál finomliszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
10 dkg csokoládé,
2,5 dl tej

Elkészítés:
A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk.
A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik.
Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk.
A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük.
Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben.
Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-kókuszos-csokiskenyér » Csokis-banános süti » Molnárka csokis élvezete » Csokis kavart süti
» Csokis kekszes édesség » Csokis mascarpone-kehely » Csokis-gesztenyés szelet » Gizitől fehér csokis süti
» Csokis-narancsos csoda » Csokis szeletek » Dán csokis süti » Lawrence csokis tortája
» Piskótás csokiszelet » Csokis rétes » Duplán csokis keksz » Csokis gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.