| Csokis fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, só, 1,5 dl víz, 4 tojás. A mártáshoz: 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 kiskanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, 10 dkg csokoládé, 2,5 dl tej Elkészítés: A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben. Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |