| Málnás linzertorta (más gyümölccsel is jó) receptSütemények, édességek Hozzávalók: *Tészta* 15 dkg Rama 1 dl cukor 1 tojás kb 3,5 dl liszt 1 kávéskanál sütőpor *Tölteléke* 3 evőkanál málnalekvár kb 6 dl málna 1 dl cukor Elkészítés: 1) A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten, és kézzel szoktam összedolgozni. A liszt mennyisége a tojás méretétől függően változhat. (Inkább kevesebbet.) Ne ragadjon, de maradjon a tészta lágy, akkor lesz finom omlós. 2) Begyújtom a sütőt. Egy hagyományos méretű tortaformát kikenek, kilisztezek, belenyomkodom a tészta 2/3-át, kis peremet is készítek neki, mert jó, ha a cukor/lekvár nem folyik ki. (Pie sütőformában is kiváló.) 3) A tésztát megkenem a lekvárral, rászórom a megmosott, megcukrozott gyümölcsöt. 4) A maradék tésztából rudakat sodorgatok és a tetejét rombuszformára berácsozom. 5) Előmelegített, közepesen meleg sütőben körülbelül 20 perc alatt megsül. Látszik a színén, amikor kész, és az illatát is lehet érezni. Tanácsok: Más gyümölccsel is elkészíthető, csak vigyázzunk, hogy összhang legyen a lekvár és a gyümölcs között (nem muszáj egyformának lenniük). Készítettem már meggyel, eperrel, fahéjas szilvával és ki fogom próbálni körtével is. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt előbb engedjük fel, csöpögtessük le, és a lekvárra szórjunk kis zsemlemorzsát vagy kekszmorzsát, így elkerülhető, hogy a tészta szétázzon. Túrós töltelékkel is finom, ahhoz sárgabaracklekvárt, rá kb 30-40 dkg túrót, 1 dl cukrot, 2 tojást, ízlés szerint mazsolát, vaníliáscukrot, kis reszelt citromhéjat használok. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Cepheus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |