| Málnakrémes, cukkinis csoki torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tábla csokoládé (70%-os) 30 dkg cukkini 15 dkg liszt 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 db tojás 150 ml olaj reszelt citromhéj 1 cs sütőpor 1 kk szódabikarbóna 1 mk só Krém hozzávalói: 25 dkg mascarpone 1 cs vaníliás cukor porcukor 2 dl Hulala (v. habtejszín) pár kanál málnapép Elkészítés: A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze. Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal keverjük simára. Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt, és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze. A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat. Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet. (a málnát főzzük pár percig cukorral, és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez) (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, és így keverjük a krémbe) A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez. Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni. Tanácsok: Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |