| Csokis-Diós Kocka 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 főre: • 18 dkg porcukor • 8 tojás • 2 kk kakaó • 18 dkg darált dió • 1 ek zsemlemorzsa • 1 cs sütőpor a mázhoz: • 15 dkg vaj • 1 ek tej • 15 dkg cukor • 3 ek kakaó Elkészítés: ○ A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. ○ A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk. ○ Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza. ○ Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg. ○ Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk. Elkészítési idő: 55 perc A receptet beküldte: brájgátta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |