| Málna-hab receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: * 400 g málna * 100-200 g kristálycukor /lehet folyékony édesítő is/ * 5 tojásfehérje Tálaláshoz: * + 100 g málna Elkészítés: Elkészítés: 1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a habban.) 2. Utána hozzáadjuk több, kisebb adagban a megmosott-szárított málnaszemeket, és jól összedolgozzuk a gyümölccsel. 3. Jól lehűtve tálaljuk. (Én közvetlenül tálalás előtt is át szoktam dolgozni robotgéppel még egyszer.) 4. Az egészben hagyott málnaszemekkel díszítjük. Tanácsok: Az egyik kedvenc nyári édességem, szoktam még piros ribizliből is készíteni. A lényeg, hogy savanykás, fanyar gyümölcsöt használjunk hozzá. Kép a naplóm 3.bejegyzésénél A receptet beküldte: ,,Csillagom" Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |