| Mákos sütemény Maris módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 gr olvasztott vaj masfel pohar cukor 1 kk van. aroma 1 narancs vagy citrom heja reszelve 6 tojas szetvalasztva 1 doboz tejszin 280 gr liszt 1 pupkanal sutopor fel kk szodabikarbona 100 g daralt mak Amit en tettem bele: csak fel pohar nadcukor 3 ek narancs lekvar ( St Dalfour) 1 kk reszelt narancs es citrom hej 1 pohar olaj 2 dl narancs le 0.5 dl tejszin 280 gr liszt (feher es egy keves rozsliszt) 2 marek Cranberry (tozeg afonya) 50 gr csokidarabok Elkészítés: A tojassargakat felverem, majd hozzakeverem a lekvart, az olajat, van. aromat, reszelt hejakat, majd a narancslet es a tejszint. Osszeszitalom a liszteket, bele keverem a sutoport, a szodabikarbonat, a makot, tozeg afonyat, csokidarabokat. A feherjeket felverem, majd hozzaadom a cukrot es azzal is keverem. A t. sargas keverekbe beleforgatom a lisztet, majd afelvert feherjet. Ezt a kikent formaba ontom. 180 fokon 45 percig sutom, tuprobaig. Miert is erdemes a tepsi sutobe tolasa utan mindjart elpakolni? Mert igy lehet meglatni, mi maradt ki? Hat a sutopor es a szodabikarbona! Uristen megint a lapos guta utogeti a tortamat?! Dehogy! 4 perc utan kikaptam a sutobol es belekevertem a kulimajszba a noveszto anyagokat. Hu! Most mar csak a megfigyeles marad es a drukkolas. Szuper! Felnott! meg 10 percet ranyomtam 10 percet es lass csodat! Egy honapi kudarc sorozat utan vegre valami jol megsult az uj sutomben! Ja es nagyon finom lett. Turbon elejen 160 fok, majd levettem 150-re, mert mar negyed ora utan kezdett barnulni a teteje, letakartam alufoliaval. A hazi vanil- es fahej aromabol beecseteltem az sutemeny tetejet. Tanácsok: Ezek utan meg lehet csodalkozni, hogy a parom elajult amikor megkostolta? A kep nem hozza vissza, milyen az ize! itt lathato: http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0727/13356247.jpg A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |