| Pozsonyi kifli 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 12 dkg vaj 12 dkg zsír 1,5 dl tej 3 dkg cukor 1,5 dkg élesztő 2 tojás csipet só A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió 15 dkg cukor kb.1,5 dl tej 5 dkg mazsola reszelt citromhéj A máktöltelékhez: 20 dkg darált mák 15 dkg cukor 1,5 dl tej 5 dkg mazsola reszelt citromhéj 3-4 evőkanálnyi barac Elkészítés: A tejet langyosítsd meg,morzsold bele az élesztőt,és szórd bele a cukrot.A lisztet dörzsöld el a vajjal meg a zsírral,add hozzá a megfuttatott élesztőt,a tojásokat,csipetnyi sót,és alaposan gyúrd össze.Annak ellenére,hogy élesztő van benne,hűvös helyen pihentesd,míg a töltelékek elkészülnek. A diót és a mákot külön-külön forrázd le a tejjel,ízesítsd cukorral,reszelt citromhéjjal,a diósat kevés baracklekvárral is. A tésztát nyújtsd késfok vastagságúra,és vágd 10x10 centis négyzetekre.Minden tésztalapra halmozz tölteléket,egyenként hengergesd fel,és hajtsd meg kifliformára. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire,kend meg tojássárgájával és pihentesd legalább fél órán át.Ekkor ecseteld meg tojásfehérjével,és tedd langyos helyre egy fél órára. Végül előmelegített sütőben,190 fokon süsd meg márványos-pirosra. A receptet beküldte: o.melinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |