Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros Francia quiche (kís) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Az alaptésztához, 26-28 cm-es formához:

25 dkg sima liszt
10 dkg fagyos vaj
1 db tojás
1/2 tk só
1 tk sütőpor
5-7 evk hideg víz
vaj a forma kikenéséhez+liszt szórni

A raguhoz:

2 db hagyma
1 kis üveg gomba
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 dkg húsos szalonna/sonka
1/2 szál házi kolbász

2 tojás
1 dl főző tejszín
Olaj, só, bors, oregánó, kakukkfű
1 tömlős sonkás sajt(sima is jó)
egy kevés kis kockára vágott trappista
+reszelt trappista sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozom: a lisztet elmorzsolom a vajjal, belerakom a többi hozzávalót és vajazott-lisztezett, recés oldalú formába nyomkodom úgy, hogy pereme is legyen. A raguhoz kevés olíva olajon megpirítom a szalonnát, megpárolom a szeletelt hagymát, rádobom a gombát, a karikára vágott kolbászt és lepirítom őket. Közben a tojást kikeverem a tejszínnel, sajtkockákkal és a krémsajttal. A nyers tésztára egyenletesen elosztom a ragut, majd nyakon öntöm a tejszínes sajtos tojással. Tetejére bőven szórok reszelt trappista sajtot és forró sütőben pirulásig sütöm.

Tanácsok:
Tálaláskor majonézt kínálok hozzá.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia borjúborda » Francia almatorta 2. » Francia sajtostekercs » Francia melegszendvics
» Magyaros tepsis krumpli * » Kakaós, francia palacsinta » Magyaros Pulykamellragu » Franciakrémes házilag
» Francia rakott krumpli » Töltött franciakenyér » Spenot quiche/pie/pite » Diétás franciasaláta
» Francia burgonya másképp » Francia csoki torta » Cukkinis francia pite » Francia krémes házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.