Tutireceptek.hu fejléc

Yorkshire Pudding recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
110 g. liszt
csipetnyi só
300 ml tej
1-2 tojás

Elkészítés:
A sóval átszitált liszt közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojás/okat és a tejet apránként hozzáadva simára keverjük (lényegében palacsintatésztát készítünk), amikor a tejmennyiség felét már hozzáadtuk a tésztának már majdnem csomómentesnek kell lennie, különben legfeljebb egy szürő segíthet. Habverővel vagy fakanállal jól felverjük és 1 óráig pihentetjük. Amikor a hús megsült a sütöt 230 fokra előmelegítjük és a hús pecsenyezsíradékából annyit öntünk egy kerek vagy szögletes tepsibe (nem muffinformába!!!!)amennyi annak alját vékony rétegben befedi, a tepsi oldalát is vékonyan megkenjük ezzel a zsíradékkal és az előmelegített sütőbe teszük kb 5-6 percre, amíg a zsír sisteregni kezd (nagyon fontos!!), ezután a puddinbgtésztát egy kevés vízzel habverővel kissé felverjük majd a tepsibe öntjük (kb. 2-3 részéig töltsük) majd a sütőben kb 30 percig sütjük,amíg kissé megpirul és felfúvodik (az első 20 perben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a pudding)

Tanácsok:
sült húshoz igazi angol étel,

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: gmmamma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Yorkshire pudingom » Yorkshire puding » Bread and butter pudding » Birsalmás yorkshire puding
» Kapros csőben sült krumpli » Rókagombás cukkini » Fokhagymás sült krumpli » Bormártás
» Hagymagombóc » Gombás cukkini 2 » Sajtos-diós dip » Rizsfasírt
» Majonézes krumpli » Sült hagyma » Gorgonzolamártás » Burgonya fánkocska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.