| Magas Tátra receptSütemények, édességek Hozzávalók: Lapokhoz: 4 dl víz 25 dkg zsír 40 dkg liszt 10 tojás Krém: 2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor 1 dl víz 1 cs zselatin 6 dl tej fél l habtejszín Tetejére: tortabevonó Elkészítés: 2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat. Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot. A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot ugyanígy. A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez. Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |