| Madártej ahogyan mi szeretjük receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 liter tej 10 db tojás 1/2 csomag vaniliapuding 1 vaniliáscukor kristálycukor ízlés szerint a 10 tojás fehérjehabjába 5 csapott ek cukor Elkészítés: 1,.szétválasztom a tojás fehérjét a sárgájátol 2,.a sárgáját kikeverem 6 ek cukorral és a fél tasak pudingporral, meg a vaníliáscukorral :félreteszem. 3,.felteszem a tejet forrósodni és még forrósodik, felverem a tojásfehérjéket úgy 3/4 részig, majd hozzáadom az 5 ek cukrot és addig verem míg nagyon kemény lessz. 4,.Ha gyöngyözik a tej akkor a habból galuskákat szaggatok evőkanállal beleteszem a gyöngyöző de nem forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát megfőzöm.(Galuskák főlési ideje kb 1-2 perc) 5,. Mikor a galuskák kifőttek,öntök bele még 2 dl hideg tejet (visszahűtöm hogy ne kapja össze a sárgáját) a tejbe belekeverem a tojássárgás keveréket és folytonos keverés mellett 1-et forralok rajta,majd megkóstolom elég édeskés-e ha nem akkor még utánacukrozok egy kicsit. Tanácsok: Jótanács: megéri duplaaljú edényben csinálni mert könnyen leéghet! Ha elkészült 1 teaszűrő segítségével ha átszűröd egy másik edénybe akkor ha le is kapta egy kicsit,nem fogja átvenni a tej az ízt,másrészt eltünnek a tej fölének és a habnak a maradványai és sokkal gusztusosabb. Tálalni én langyosan kis tálkákba szedve szoktam, minden tálka tetejére habgaluskákat téve. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: erika1012 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |