| Lila- és vöröshagymás céklasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: ízlés szerinti mennyiségben: lila hagyma, vöröshagyma, cékla, ecet, só, majonéz. Elkészítés: A hagymákat vékonyan szálasra vágjuk, és enyhén megsózzuk és amíg a jól megmosott, kissé sós-ecetes vízben megfő a cékla, addig pihentetjük. Ha a cékla megfőtt kissé lehűtjük, lereszeljük és összekeverjük a majonézzel, ízesítjük az ecettel és hozzáadjuk a hagymákat is a lé nélkül és újra átkevergetjük majd kb 2 órán át alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Van, aki kevés őrölt borssal és apróra vágott kaporlevéllel is meghintve tálalja Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |