Tutireceptek.hu fejléc

Céklasaláta mindenkor recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2-3 db nagyobb cékla (vagy ennek megfelelő több kisebb), 2 fej vöröshagyma. Ízlés szerint: olívaolaj, ecet, és parajdi (vagy himalájai) só.

Elkészítés:
Elkészítésekor a céklát megfőzzük sós vízben, majd kisebb darabokra, vagy karikákra vágjuk. A vékonyan szeletelt vöröshagymát elkeverjük a céklával, ráöntjük az olívaolajat, és az ecetet ízlés szerint, majd megsózzuk. Hagyjuk állni legalább egy órán át, hogy az ízei összeérjenek. Fogyasszuk rendszeresen magában, kenyér nélkül is mert igy nemcsak finom, de egészséges is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű céklasaláta » Céklasaláta majonézzel » Almás céklasaláta másként. » Diós-hagymás céklasaláta
» Céklasaláta főtt céklából » Diós-almás céklasaláta » Nyers céklasaláta » Sült céklasaláta
» Rukkolás céklasaláta » Orosz céklasaláta » Almás céklasaláta 2 » Almás céklasaláta
» Majonézes céklasaláta » Céklasaláta almával » Villámgyors céklasaláta » Céklasaláta tormával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.