| Lencsefőzelék lisztmentesen diétásan receptFőzelékek Hozzávalók: 500 gramm lencse 1 liter húsleves alaplé – vagy tartósítószer mentes zöldfűszer keveréket tegyél a vízbe só, bors, pici fűszerpaprika 1kk. csombor, 4 babérlevél 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma Füstölt kolbász vagy füstölt szalonna az íze miatt 1 evőkanál 10%-os ecet 1 teáskanál mustár Olaj Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg picit az olajon, add hozzá az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát, és a legvégén keverd hozzá a fűszerpaprikát – én füstöltet használtam, majd keverd el, és már mehet is bele az átmosott lencse, hogy meg ne égjen a paprika. Öntsd fel a húsleves alap lével és adj hozzá még annyi vizet, hogy duplája legyen, mint amennyi lencse van a fazékban. Tedd bele a babérlevelet, és a fűszereket és a füstölt húst. Mikor már puha a lencse- ha szükséges, akkor menet közben öntsd még fel vízzel- add hozzá a mustárt és az ecetet, és vegyél ki belőle két merőkanálnyit, amit botmixerrel turmixolj össze. A pépesre turmixolt lencsét öntsd vissza, keverd el, és takarékon még főzd pár percig. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |