| Lencsefasírt natúr joghurtal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 30 dkg lencse 1 ágacska kakukkfű 1 babérlevél 100 gr bulgur 2 póréhagyma 2 evőkanál olaj 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál pirított koriander 1-2 tojás 3-4 e.k csicseriborsó liszt örölt köménymag só szerecsendió cayenne bors natúr joghurt Elkészítés: Az előző nap beáztatott lencsét alaposan öblítsd le, kakukkfűvel és babérlevéllel együtt 35 percig főzd puhára majd szűrd le. A bulgurt keverd össze sóval, öntsd le forró vizzel és 20 percig hagyd állni. A fokhagymát kockázd fel és a bulgurral, póréhagymával, valamint korianderrel együtt keverd el a lencséhez. Adj hozzá annyi csicseriborsó lisztet és tojást, hogy formázható masszát kapj. Sóval, szerecsendióval, köménnyel és Cayenne borsal fűszerezve formázz fasírozottakat. Forró olajban süsd ki majd tálad natúr joghurttal. Tanácsok: Ha nincs csicseriborsó liszt, jó a fehér liszt vagy teljes őrlésű liszt. Póréhagyma helyett vöröshagyma is jó. Kalóriatartalom: 548 kcal Szénhidráttartalom: 68 gramm Zsírtartalom: 15 gramm A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |