| Diós ás datolyás meleg krém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg dióbél 20 dkg kimagvazott datolya 25 dkg kristálycukor 5 evőkanál kukoricaliszt 1,75 liter víz Olaj a sütéshez Elkészítés: Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját. Áztassuk be a datolyát is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár percre a diót, szedjük ki szűrőkanállal, és szűrőpapíron szárítsuk le. Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót. Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 5 evőkanál vízben keverjük el a lisztet, és folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Főzzük közepes sűrűségű krémmé. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |