| Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemellfilé só őrölt bors 4 mokkáskanál mustár 1 dl olaj 1 konzerv kukorica 1 fej lilahagyma 1 piros színű kliforniai vagy kápia paprika 1 csokor bazsalikom 18 dkg füstölt sajt A krumplipüréhez: burgonya tej vaj Elkészítés: A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, de csak félujjnyi vastagságúra, mert ha vékonyak, akkor túlsülnek és kiszáradnak. Sóval, borssal fűszerezzük, bekenjük mustárral. Forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. Elkészítjük a sajtos-kukoricás ragut. A jól lecsepegtetett kukoricát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és paprikát, az aprított bazsalikomot és a kisebb kockára darabolt sajtot. Az egészet jól összekeverjük, az előkészített hússzeletekre halmozzuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tejjel-vajjal összetörjük, krémesre keverjük. A kukoricás csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |