Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé

őrölt bors
4 mokkáskanál mustár
1 dl olaj
1 konzerv kukorica
1 fej lilahagyma
1 piros színű kliforniai vagy kápia paprika
1 csokor bazsalikom
18 dkg füstölt sajt
A krumplipüréhez:
burgonya
tej
vaj

Elkészítés:
A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, de csak félujjnyi vastagságúra, mert ha vékonyak, akkor túlsülnek és kiszáradnak. Sóval, borssal fűszerezzük, bekenjük mustárral. Forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tepsibe tesszük.

Elkészítjük a sajtos-kukoricás
ragut. A jól lecsepegtetett kukoricát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és paprikát, az aprított bazsalikomot és a kisebb kockára darabolt sajtot. Az egészet jól összekeverjük, az előkészített hússzeletekre halmozzuk.

180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tejjel-vajjal összetörjük, krémesre keverjük.

A kukoricás csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korzikai csirkemell » Krumplisaláta csirkemellel » Pestós csirkemell » Tepsis hagymás krumpli
» Nigella féle tepsis csirke » Kapros juhtúrós csirkemell » Szecsuáni csirkemell » Kukoricás csirkemell
» Szabolcsi csirkemell » Csirkemell Hawaii módra » Bazsalikomos csirkemell » Őszibarackos csirkemell
» Sajttal rakott csirkemell » Csirkemelltekercs » Illatos omlós csirkemell » Zöldborsós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.